Retail Lab, Glee Birmingham

Glee Birmingham is de meest waardevolle vakbeurs voor tuin en buitenleven in de UK. Engeland heeft natuurlijk een lange traditie op het gebied van groen en tuinen. Glee Birmingham wilde een uniek inspiratieplatform voor de groensector in de UK realiseren dat vooral vernieuwend zou zijn. Een showcase voor uitdagende ideeën en concepten.

Romeo ontwikkelde hiervoor het merk RetailLab@Glee. Binnen dit Retail Lab werken verschillende partners samen wiens collecties, onder de vernieuwende visie van Romeo, in perfecte harmonie samengaan. Het Retail Lab heeft een herkenbaar eigen logo en huisstijl en wordt jaarlijks opnieuw ingericht en vormgegeven: de lay out, het ontwerp van de stand, de signing, de styling, alles. Romeo vertaalt steeds opnieuw de internationale trends naar de UK op vooruitstrevende wijze. Met het Retail Lab stond hij onder andere aan de wieg van de enorme kamerplantentrend in de UK. Ook de BBC vond de weg naar het Retail Lab om via live verbinding een prachtig ochtendprogramma te maken.

Tijdens Glee verzorgt Romeo lezingen, organiseert hij (net als bij IPM Essen) experttours en verbindt hij partijen met elkaar.

Ondanks het feit dat de afstand niet altijd te overbruggen is, is het Retail Lab ieder jaar weer opnieuw een succes. Ook omdat alle online mogelijkheden om toch samen te werken optimaal worden ingezet.

  • Client Retail Lab
  • Date 21/03/2021
  • Tags Creative director, Trendwatching en inspiratie, Workshops en demonstraties

Related Projects