Green Friday, Conceptstore Shanghai

Green Friday is een stadsplantenwinkel in Shanghai, met horeca. Groen is ook daar een steeds populairder wordende trend. Romeo is hier voor Green Friday op in gaan spelen. Hij bepaalde, samen met het Green Fridayteam, een vernieuwende look and feel, en zette uiteindelijk een compleet nieuw winkel- en horecaconcept neer.

Uit onderzoek bleek er namelijk behoefte te zijn aan kruidenthee of koffie drinken buiten de deur, op een terras, waar Shanghai niet veel mogelijkheid voor heeft. Dat kon op deze plek wel worden gerealiseerd.

Kleuren, materialen, lampen, meubels, en al het groen is uiteindelijk gecombineerd met horeca. Het groene buitenterras en een heerlijk balkon ingericht met planten nodigt uit tot ontspannen en gezellig bijpraten. Beneden en boven kan worden gegeten; de kaart is gericht op veel vers en vegetarisch. Het restaurant heeft tevens een gedeelte dat kan worden omgebouwd naar een ruimte voor lezingen en workshops.

In de avond verandert de plantenwinkel in een botanische cocktailbar. En gedurende de dag en avond kunnen er natuurlijk planten worden gekocht.

Green Friday is inmiddels een populaire plek voor jonge, hippe groenliefhebbers en voor mensen die van gezond en lekker eten houden.

  • Client Green Friday
  • Date 24/03/2021
  • Tags Strategisch en creatief advies, Styling en instore

Related Projects